KURIOZITETE
Çfarë është majaja natyrale?

Majaja natyrale është kudo, në ajër, mes pemëve, në gjethe etj. Majaja është një kërpudhë e vetme dhe është krijesa e parë e gjallë e zbutur në histori. Shkenca moderne ka identifikuar më shumë se 1.000 lloje të ndryshme të majave të egra. Këto organizma janë aq të vogla saqë qindra miliona, ose jo miliarda, përshtaten të vetme në një lugë çaji. Por jo të gjitha varietetet e majave janë të njëjta.

Përfitimet e majasë natyrale:

Mund të jetë e vështirë të heqësh dorë nga komoditeti që ofron majaja komerciale, por pasi të mësojni për shumë përfitime të majasë natyrore është diçka që patjetër duhet ta provoni.

Ndjeheni të ngopur dhe konsumoni më pak

Buka shpesh herë I merr te gjitha fajet, sepse nuk mund të ndaloni së ngrëni. Shkenca ka qenë në gjendje të provojë se majaja natyrale ngadalëson tretjen në mënyrë që njerëzit jo vetëm të ndihen më të plotë (të ngopur), por i ndihmon ata të konsumojnë më pak.

Zvogëlon përgjigjen e glicemisë së trupit ndaj karbohidrateve

Një studim i vitit 2009 nga Universiteti i Guelph, tregoi rezultatet e mëposhtme:

Buka e përgatitur me maja natyrale jo  vetëm që ul përgjigjen glicemike më mirë se buka e bërë me maja komerciale, por përgjigja e glicemisë së trupit gjithashtu mbetej e ulët edhe kur konsumohej deri në vaktin tjetër. Asnjë bukë tjetër nuk prodhonte të njëjtin rezultat. Ky mund të jetë një lajm i mirë për njerëzit që kanë diabet të tipit -2, sëmundje të zemrës dhe obezitet, shumica e njerëzve mund të përfitojnë nga ngrënia e ushqimeve që ndihmojnë në zvogëlimin e përgjigjes së tyre glicemike. Një përgjigje më e ulët glicemike mendohet të korrespondojë me lirimin e më pak insulinë, kontrollin më të mirë të glukozës në gjak dhe një reduktim të lipideve të gjakut.

Përfitimet e majasë natyrale nuk ndalen këtu. Ata shkatërrojnë enzimat e dëmshme në drithra,dhe  i bëjnë vitaminat dhe mineralet lehtësisht të disponueshme për tretje.

Tek dyqanet e rrjetit Neranxi do te gjeni Maja Natyrale BRAVO ne paketim 125 dhe 500 gr.
SHKARKO GAZETEN E MUAJIT
gazeta