KURIOZITETE
Agrumet mbushin stomakun dhe djegin kalori

Portokallet, limonat, qitro, mandarinat dhe në përgjithësi të gjitha agrumet janë të efektshëm kundër urisë. Përveç furnizimit me doza të larta të vitaminës C, të dobishme për të parandaluar inflamacionet që bllokojnë metabolizmin, stimulojnë trupin të sekretojë një amino-acid (karnitinë), e cila ndihmon organizmin në largimin e kalorive dhe në asimilimin e më pak yndyrë dhe sheqer të rafinuar. Pini çdo mëngjes një lëng miks agrumesh, duke e konsumuar të sapo përgatitur, pasi pas 5 minuash, në fakt vitamina C përkeqësohet dhe nuk është më e vlefshme. Si alternativë, shijoni agrumet e freskëta si një meze të lehtë. 
SHKARKO GAZETEN E MUAJIT
gazeta